Виктория Нюланд на посещение в Кипър, Гърция и Турция

Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд ще посети Турция, Гърция и Кипър тази седмица.

Според съобщение на Държавния департамент тя вече е започнала европейското си пътуване във Франция и ще посети и Германия.

Пълният текст на съобщението на Държавния департамент гласи:

"Заместник-министърът по политическите въпроси Виктория Нюланд ще пътува от 2 до 9 април до Франция, Турция, Гърция, Кипър и Германия, за да укрепи още повече двустранните ни отношения, да подчертае единната ни подкрепа за Украйна и да координира действията ни в отговор на непровокираната война на Руската федерация. Във Франция заместник-министър Нюланд ще се срещне с френските, германските и британските си колеги. След това тя ще ръководи междуведомствена делегация в Турция, Гърция и Кипър, за да участва в дискусии с държавни служители и гражданското общество по въпросите на регионалната сигурност, икономическите въпроси и двустранните приоритети. В Германия заместник-министър Нюланд ще се срещне с колегите си от Г-7, за да обсъди целия спектър от глобални въпроси и как да се възстановим по-добре след пандемията". /БГНЕС, „Катимерини”