Везенков не игра при загуба на Сакраменто от Ню Орлийнс

Александър Везенков не взе участие при загубата на Сакраменто Кингс от Ню Орлийнс Пеликанс с 93:129 като гост в мач от редовния сезон на НБА. Българският баскетболист изпитва болка в палеца на лявата ръка след победата над Далас Маверикс ден по-рано, като се очаква той бързо да се завърне в игра.

Сакраменто бяха в серия от шест поредни победи, а двубоят в Ню Орлийнс бе равностоен до средата на втората част, след което домакините постепенно започнаха да трупат преднина, която достигна 41 точки в последната четвърт. Играчите на Майк Браун нямаха ден в стрелбата, като най-резултатен бе Харисън Барнс с 16 точки, а звездата Де'Арън Фокс вкара едва 14 при 27,8 процента успеваемост. За Пеликанс Брандън Инграм бе над всички с 31 точки, а Зайън Уилямсън вкара 26.

По този начин Кингс вече имат 8 победи и 5 загуби и заемат пето място в класирането на Западната конференция. Ню Орлийнс е на девета позиция в същата конференция с актив 7-7.

За двата тима ще има само ден почивка, преди те отново да се срещнат в Ню Орлийнс в четвъртък от 3:00 часа българско време. /БГНЕС