Везенков и Олимпиакос сразиха Реал и поведоха в Евролигата

Александър Везенков изигра нов силен мач, а Олимпиакос победи у дома Реал Мадрид със 73:60 в дербито от 20-ия кръг на Евролигата. Успехът изстреля гръцкия гранд на върха в класирането. Везенков и компания са с баланс от 13 победи и 7 загуби, колкото имат още три тима - Реал, Барселона и Фенербахче. Олимпиакос обаче е с най-добра точкова разлика.

Везенков бе сред топ реализаторите на тима си с 15 точки, 5 борби, 1 асистенция и 2 чадъра за 26 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 6/9 от средно разстояние и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. От неговите съотборници най-добър бе Томас Уолкъп с 18 точки. Костас Слукас вкара 11 плюс 6 асистенции. Джанан Муса и Еди Таварес бяха най-резултатни за Реал Мадрид с по 12 точки.

Феновете, които бяха изпълнили до краен предел Двореца на мира и дружбата в Пирея, станаха свидетели на изключителна битка в защита, в която Олимпиакос наложи волята си. Александър Везенков и компания стигнаха до аванс от 12 точки за 52:40 в края на третия период, но испанците намалиха до 48:56 в последната част. „Червено-белите“ направиха серия от 9-2, за да си върнат контрола, който запазиха до края.

На 27 януари Александър Везенков и Олимпиакос ще играят срещу Макаби Тел Авив, докато Реал Мадрид ще приеме Барселона в баскетболното „Ел Класико“ в Евролигата ден по-рано. /БГНЕС