Везенков и Олимпиакос направиха за смях лидера в Евролигата

Александър Везенков и Олимпиакос разбиха лидера в Евролигата Фенербахче с 94:67 у дома в мач от 13 кръг. Така гръцкият гранд вече има баланс от 9-4 и e трети в класирането, докато селекцията на Димитрис Итудис остава на върха с 10 успеха и 3 поражения.

206-сантиметровото крило даде заявка за приза MVP на още един кръг в турнира на богатите, като завъриши с 21 точки, 4 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 25 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 6/7 от средно разстояние, както и 3/5 зад дъгата.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис и Алек Питърс вкараха по 12 точки. Мустафа Фал финишира с 11. Карсън Едуардс бе най-резултатен за Фенербахче с 13 точки. Исмет Акпинар се отчете с 11. Ник Калатес остана с 10 точки.

Турците бяха петима играчи, които имат здравословни проблеми. Това са Джонатан Мотли, Неманя Биелица, Дешон Пиер, Скоти Уилбекин и Тарик Биберович.

Aлександър Везенков бе безпощаден в първата четвърт, разписвайки се с 13 точки и извеждайки своя отбор до 31:11. Макар че Фенербахче подобри нападението си във втория период, устремът на Олимпиакос продължи за 58:31 на голямата почивка. След паузатa гостите сведоха пасива си до 19 точки, но „червено-белите“ отвърнаха със серия от 9-0 и това бе всичко.

На 15 декември Александър Везенков и компания ще гостуват на АСВЕЛ, докато ден по-късно Фенербахче ще приеме Баскония. /БГНЕС