Везенков блесна с 13 точки за първа победа на Сакраменто

Сакраменти Кингс и Александър Везенков приключиха предсезонната си подготовка с победа. В последната си проверка тимът на българина победи Юта Джаз със 116:113 и така сложи край на серията от 4 поредни загуби. Преди това тимът записа поражения от Торонто, Ел Ей Лейкърс и два пъти от Голдън Стейт Уориърс.

Везенков също показа високо ниво в двубоя, като това бе най-доброто му представяне до момента. Крилото на Кингс записа 13 точки и 6 борби, като впечатли с 3 тройки и първата си забивка след преминавато си в НБА. Той започна в титулярната петица и бе 19 минути на паркета.

Още с първото си отиграване с топката Везенков успя да намери целта от далечно разстояние, след като остана непокрит на тройката. В дефанзивен план обаче българинът допускаше някои неточности, а гостите дръпнаха с 12:18. Малко след това Везенков бе заменен, а след промените Сакраменто обърна за 27:26.

Двубоят бе много оспорван, като Сакрамнето взе първите две части с много лека преднина. В третата обаче играта не им вървеше и приключи за Юва при 25:36. В последната част стигнаха до успеха , спечелена с 37:28. Поредни тройки на Кеслър Едуард и Малик Монк, който завърши с 23 точки, им даде предимство от 109:104, което те задържаха до края.

Тимът на Майк Браун ще започне новия сезон именно срещу Юта следващият четвъртък от 04:30 часа българско време в "Делта Сентър" в Солт Лейк Сити. /БГНЕС