Вердер ще играе в Бундеслигата и през следващия сезон

Отборът на Вердер Бремен ще продължи да играе в Бундеслигата и през следващия сезона, след като направи равенство 2:2 при гостуването си на Хайденхайм в реванша от плейофа за участие в елита и победи съперника си с общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен.

Фенове на Вердер празнуват, че отборът им запазва елитния си статут.

Именитият отбор, където като помощник-треньор работи българинът Илия Груев, бе в зоната на директно изпадащите през по-голямата част от сезона, но в последния кръг на кампанията успя да се добере до позицията за плейоф, а след двете равенства с Хайденхайм запази елитния си статут. Първият мач в Бремен завърши без голове, но "бременските музиканти" започнаха ударно реванша и поведоха в резултата още в 3-та минута след автогол на Норман Тойеркауф. Нападателят на домакините Тим Клайндинст върна надеждите на своите с изравнителен гол в 85-та минута, но пет минути по-късно Лудвиг Аугустинсон на практика сложи точка на спора с втори гол за Вердер. Малко след това Клайндинст отново изравни с точно изпълнение на дузпа, но това не бе достатъчно за тима на Хайденхайм, който се бореше за дебютно участие в Бундеслигата.

По този начин през следващия сезон в Бундеслигата ще играят Арминия Билефелд и Щутгарт, а във Втора Бундеслига изпадат Фортуна Дюселдорф и Падерборн. /БГНЕС