Великолепен Уудс триумфира за пети път на Мастърс

Тайгър Уудс завърши едно от най-забележителните завръщания в спорта, след като сложи край на 14-годишната си суша без спечелен трофей от Мастърса, триумфирайки със Златното сако за пети път. Американецът завърши с два удара под 70 и един пред Дъстин Джонсън, Брукс Кьопка и Ксандер Шофел. За 43-годишния голфър това бе 15-та титла от Мейджърите и негова първа след Ю Ес Оупън през 2008.

Уудс облече Зеленото сако за пети път в своята забележителна кариера.

„Малко ми е паднал гласът от викане“, каза шампионът, чийто последен триумф в Мастърса дойде през 2005. „Просто се опитвах да остана в битката за титлата. Изведнъж поеh лидерството. Когато достигнах до последната 18-а дупка, исках да направя само и единствено пар. Когато всичко приключи успешно, не знам какво се случи, просто изкрещях от радост. Да бъда тук с децата ми е наистина нещо специално – баща ми бе тук с мен през 1997, а сега аз съм тук със своите деца. Това е една от най-трудно извоюваните ми и ценни титли, заради това което се случи през последните няколко години и травмите, които ме съпътстваха през кариерата“, добави победителят. 43-годишният американец започна последния ден на поделено второ място със своя сънародник Тони Финау, като лидер бе италианецът Франческо Молинари – 13- под пар 203. Въпреки това, американецът направи няколко отлични удара, а Молинари ще трябва да почака за своята дебютна титла. Уудс се доближи на три от рекордьора по спечелени Мейджъра за всички времена Джак Никлаус, който има 18.

43-годишната легенда бе отписан от мнозина за големия спорт след четири операции на гърба и две на коляното. Любопитното е, че Уудс и Молинари бяха в битка и на миналогодишния Оупън Чемпиъншип, който бе спечелен от италианеца. В Огъста обаче той допусна фатални грешки на 12-та и 15-та дупки, след като намери водата и в двата случая. Двете двойни богита сложиха край на мечтите на 36-годишния състезател от Торино за дебютна титла от Мастърса. Уудс прибра рекорден чек за победителя от 2.07 млн. долара. /БГНЕС

Категории: