Василев: Очаквам малко смени в кабинета след ротацията

Моите лични очаквания са за сравнително малко смени след ротацията. Структурни промени в кабинета по-скоро не очаквам. Това заяви финансовият министър Асен Василев, предаде репортер на БГНЕС.


Това, което чувам от новините са най-разнообразни слухове. Държавата трябва да спре да се управлява по слухове, институциите да си влязат в ролята, ако има нещо за разследване да се разследва, ако има нещо за съд, съдът да се произнесе. Докато се опитваме само с престрелки и слухове и недомлъвки да става цялото нещо просто няма да имаме нормална държава”, коментира Василев по отношение на случващото се между председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев.

Той посочи, че се надява президентът да не направи нова политическа формация, защото това е в противоречие с Конституцията.

Президентът не е канен в сглобката. Знаете моето отношение към президента и не мисля, че някой може да си помисли, че аз лично бих го поканил, коментира Василев.

По повод безплатното обучение за студенти, Василев коментира, че е добре българските студенти да могат да се възползват от това, но то трябва да се случи чрез програма, като например програмата “Стамболов”. /БГНЕС