Ван Гаал: Де Бройне е най-добрият в света и заслужава „Златната топка“

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи Кевин Де Бройне като най-добрия играч в света и заслужаващ „Златната топка“, но смята, че позицията му на полузащитник е срещу него в борбата за най-престижното индивидуално отличие.

Луис ван Гаал.

Плеймейкърът на Манчестър Сити пристигна за ангажиментите си с националния отбор на Белгия след страхотен сезон с „гражданите“, като постоянните му силни изяви имаха основна роля за спечелването на титлата във Висшата лига с точка пред втория Ливърпул. Карим Бензема е горещ фаворит за „Златната топка“, след като изведе Реал Мадрид до триумфи в Ла Лига и Шампионската лига.

Предвид факта, че няма Световно или Европейско първенство преди гласуването за „Златната топка“ по-късно тази година, домашните и европейски трофеи вероятно ще имат тежест в полза на френския национал при евентуалното му награждаване с приза. Де Бройне може да има шансове за наградата, ако Белгия се справи добре на Мондиала в края на годината и Сити направят силен сезон както на вътрешната, така и на европейската сцена. Това ще постави Де Бройне сред претендентите, което ще бъде до голяма степен напълно заслужено, според Ван Гаал.

За мен Де Бройне е Играч на годината. „Златната топка“? Точно това имам предвид, да. Но като полузащитник няма да му бъде лесно да бъде избран. Винаги нападателите печелят званието“, каза специалистът преди гостуването на „лалетата“ на Белгия в Лигата на нациите тази вечер. /БГНЕС