Вацке: Усещането бе доста сюрреалистично

Официалните лица на "Сигнал Идуна Парк" също спазваха социална дистанция.

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке призна, че усещането по време на вчерашния мач с Шалке 04 е било доста "сюрреалистично". Сезонът в Бундеслигата бе подновен вчера с едно от най-големите дербита в германския футбол, спечелено от Дортмунд с 4:0 на "Сигнал Идуна Парк".

"Имаше нещо доста сюрреалистично в цялата работа. Два часа преди мача получавах съобщения от целия свят от хора, които ми казваха, че ще гледат мача по телевизията. След това минах с колата през града и нямаше нищо. Трябва да свикнем с това", коментира след успеха Вацке.

Наставникът на Борусия Люсиен Фавър също сподели, че преживяването е било необичайно. "Нямаше никакъв шум - стреляш към вратата, правиш страхотен пас, вкарваш гол и нищо не се случва. Трудно е да се прецени колко добър беше мачът, но играчите ми бяха концентрирани", каза Фавър.

Отборът на Шалке вече е в серия от осем поредни мача без победа в Бундеслигата. "Не играхме добре и допуснахме голове в най-лошите моменти. Поне два от головете можехме лесно да предотвратим. Загубите в дербита винаги са неприятни, дори и при такива странни обстоятелства. Не мисля, че имахме физически проблеми, но не защитавахме добре празните пространства", коментира треньорът на "кралскосините" Давид Вагнер. /БГНЕС