В телефонен разговор Захариева и Дачич са обсъдили COVID-19

Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич разговаря по телефона с вицепремиера по съдебната реформа и министър на външните работи на България Екатерина Захариева.

В разговора бе констатирано, че епидемиологичната ситуация, причинена от пандемията от Ковид-19 в Сърбия и България, се е подобрила значително, благодарение на навременните и адекватни мерки, предприети в двете страни, и че вече са започнали дейности за пълно нормализиране на отношенията и продължаване на сътрудничеството между двете страни, съобщи Министерство на външните работи в Белград.

Министрите заявиха, че по време на епидемията е поддържано постоянно ниво на комуникация и сътрудничество между двете страни, за което свидетелства, наред с други неща, и срещата между България, Сърбия, Гърция и Румъния, проведена на 19 май.

Тогава бе постигнато споразумение за нормализиране на режима на влизане и откриване на гранични пунктове, а също така се заговори за възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в предстоящия период.

За да запази динамиката на разговорите, министър Дачич покани министър Захариева да посети Сърбия. се посочва в съобщението. / БГНЕС