В името на доброто: Родители, ученици и учители организираха благотворителен коледен базар

В името доброто учители, родители и ученици организираха традиционния Благотворителен Коледен базар в "St. George International School and Preschool 9" в София, предаде репортер на БГНЕС.

Мая Младенова, директор "Връзки с обществеността" и Отдел "Прием" в "St. George International School and Preschool 9", каза пред БГНЕС, че Благотворителният Коледен базар се организира всяка година от около 15 – 17 години. "Наши ученици, заедно с родителите и учителите, изработват собственоръчно различни изделия – коледни сладки, меденки, сувенири, произведения на изкуството", заяви тя и допълни, че се организират също така и различни работилници, като например грънчарски ателиета.

Традиционно със събраните средства "St. George International School and Preschool 9" подкрепя деца в нужда, деца със специфични образователни потребности и деца сирачета, като за тях училището организира рехабилитационни лагери към Фонд "Свети Никола" и към Центъра за психологически изследвания в София. "Това ни е дългогодишна традиция в името на доброто за децата и нашите деца и родители с огромно желание всяка година събират и даряват от времето си", допълни Мая Младенова.

Тя съобщи, че в "St. George International School and Preschool 9" се обучават 750 деца от над 40 националности и Благотворителният Коледен базар е празник на цялата общност. /БГНЕС