Уотфорд уволни Раниери, заменя го с Ходжсън

Треньорската въртележка в Уотфорд продължи с пълна сила, след като ръководството на клуба уволни мениджъра Клаудио Раниери след малко повече от три месеца на поста. Раниери бе назначен в средата на октомври и започна добре, записвайки победи над Евертън и Манчестър Юнайтед в първите си пет мача, но след това "стършелите" влязоха в серия от седем загуби и едно равенство, след която през изминалия уикенд за първи път през сезона се озоваха в зоната на изпадащите. Към момента тимът заема 19-то място в класирането с 14 точки от 20 мача.

Раниери изкара малко повече от три месеца на "Викаридж Роуд"

Като цяло Раниери води Уотфорд в общо 14 мача във всички турнири, в които записа две победи, едно равенство и 11 загуби. Той се превръща в шестия уволнен мениджър на отбора от септември 2019 година насам, като тимът е имал общо 15 различни мениджъри, откакто фамилия Поцо пое контролния пакет акции през юни 2012.

Според Скай Спортс фаворит за наследник на Раниери е опитният Рой Ходжсън, който е без отбор, след като се раздели с Кристъл Палас след края на миналия сезон. Очаква се още днес той да се разбере с ръководството на клуба, да подпише своя договор и да води днешната тренировка. /БГНЕС