Уориърс отпразнуваха титлата с десетки хиляди фенове по улиците на Сан Франциско

Десетки хиляди привърженици се изсипаха по улиците на Сан Франциско, за да поздравят Голдън Стейт Уориърс след четвъртата титла на „воините“ в последните осем сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА) с парад на автобус с отворен покрив. Уориърс спечелиха седмата си корона миналия четвъртък, когато надиграха Бостън Селтикс като гости в мач номер 6 от финалите за крайното 4-2. Успехът завърши триумфалното завръщане към върха в спорта само две години, след като отборът завърши сезон 2019-20 с най-лошия баланс в баскетбола.

Стеф Къри (втори от ляво на дясно).

Талисманът на Голдън Стейт – Стеф Къри, който носеше златна верига с четирите си шампионски пръстена, водеше празненствата, а играчите на тима пръснаха феновете с шампанско на фона на слънчевото време. „Трябва да върна обратно бижутата. Не я гледам по време на сезона. Но трябва да си напомняш от време на време – ние имаме четири!“, каза той за въпросната огърлица. Гардът, който бе определен за Най-полезен играч на финалите, добави, че Уориърс са били мотивирани да се завърнат на трона след болезнената загуба в спора за титлата през 2019. „Ще излъжа, ако кажа, че знаех, че ще бъдем шампиони, защото говорим за много работа. Имахме някои трудни моменти, но достигнахме върхова форма и всички, от 1-и до 16-и, нашият треньорски щаб, всички, изиграха огромна роля в това“.

Звездата на отбора в защита Дреймонд Грийн отдаде дължимото на играчите на Голдън Стейт и щаба, които са направили този триумф постижим. „Това беше невероятна година. Казах ви, че никой не може да ни спре по пътя към титлата. Предупредих всички ви. Наистина обичам тази група, и когато казвам тази група, имам предвид цялата група. Имаше периоди в миналото, когато печелехме титла и не всичко трябваше да съвпада, просто бяхме толкова добри. Но за проработи това, всеки един човек тук трябваше да пасне. Толкова е специално. Говорим за това коя титла значи повече, но реалността е, че всяка една от тях има свое собствено приключение. Това, което оценяваш по време на пътя, са хората, които са с теб. Това, което ми донася най-голямо удоволствие и радост, е да виждам момчетата, които за първи път печелят титлата“.

Междувременно, старши треньорът Стив Кър разкри, че е бил засипан от съобщения с поздравления, варирайки от негови колеги в НБА като Грег Попович до бившия президент на САЩ Барак Обама. „Получих съобщение от президента Обама, което беше страхотно. Това беше наистина специално. Това е невероятно. Когато стартирахме лагера си мислех, че ще бъдем доста добри, но не знаех дали можем да спечелим цялото нещо. Да седя тук и да се наслаждавам на парада и да усещам любовта на целия район на Сан Франциско е наистина изумително“. Кър още веднъж не спести похвалите си към звездата на Уориърс Къри. „Имаме няколко страхотни играчи, които искат да играят заедно. И всичко започва със Стеф. Всеки иска да играе със или за Стеф, и ние просто имахме страхотна група от момчета, което е ключът към успеха“. /БГНЕС