Убедителен Нефтохимик крачи към четвърти пореден финал в Суперлигата

Отборът на Нефтохимик 2010 надигра ЦСКА с класическото 3:0 гейма във втори двубой от полуфиналната серия при мъжете, игран в столичната зала „Христо Ботев“ – в отделните части (25:21, 25:20, 25:20).

Нефтохимик е на успех от нов финал в Суперлигата, след като надигра категорично ЦСКА във втория мач от полуфиналите в София.

Двубоят в София започна по равностоен начин, като резултатът бе близък до заключителните мигове на частта, когато бургазлии показаха по-голяма съобразителност и спечелиха откриващия гейм. Във втория и третия волейболистите на Николай Желязков бяха по-стабилния от двата отбора и след като отваряха разлика в средата на частта, спокойно доиграваха гейма. Така действащият двукратен шампион в Суперлигата е на успех от финала. Следващият мач е на 5 април в Бургас. Играе се до три победи от пет мача. Първенецът в редовния сезон Хебър също се доближи до финалния сблъсък след нов убедителен успех над Добруджа с 3:0 в Пазарджик – в отделните части (25:19, 25:15, 25:19). Третият двубой в серията ще се играе на 6 април в Добрич. /БГНЕС