Турция укрепва позициите си в региона и по света

"Днес Турция е силна държава, която печели позиции в региона и на международната арена. Турция е страна с бързо развиваща се икономика", заяви Ердоган при посещението си в североизточната провинция Гиресун.

Ердоган отбеляза, че последните 10 години са били особено трудни за Турция. "Нашата страна трябваше да преодолее много предизвикателства, но днес сме в добра позиция да посрещнем бъдещето с увереност. Кръговете, които са осъзнали неуспеха на опитите да повлияят на курса на Турция, се опитват да създадат пречки по пътя й и да разрушат икономиката й", заяви президентът.

Турският държавен глава обърна внимание на опитите да се навреди на Турция както в сферата на сигурността, така и в икономическата област.

"В отговор на неотдавнашните манипулации на валутните пазари държавата предприе мерки за защита на националната валута, което спомогна за стабилизирането на обменния курс на турската лира. Лихвените проценти намаляват и ще продължат да намаляват, а с тях ще намалее и инфлацията", увери турският президент, цитиран от Анадолската агенция.

Ердоган подчерта рисковете, породени от напрежението в региона, в който се намира Турция.

"Милиони хора са принудени да живеят в кризисна ситуация на фона на напрежението между Украйна и Русия. Турция и преди е приемала някои от тези хора", заяви турският лидер. /БГНЕС