Турция удари световния шампион и поведе в група Н

Отборът на Турция постигна изненадваща победа над световния шампион Франция с 2:0 у дома в мач от квалификациите за Европейското първенство следващото лято.

В Коня домакините отстъпиха притежанието на топката на съперника, но иначе тотално надиграха „петлите“ по всички показатели, като отправиха общо 10 удара към противниковата врата срещу само един, и то неточен, за Франция. Възпитаниците на Сенол Гюнеш нанесоха първия си удар в 30-та минута, когато Каан Айхан се разписа с глава за 1:0, а десет минути по-късно Ченгиз Юндер покачи на 2:0. След почивката гостите не показаха нищо, с което да успеят да обърнат развоя на срещата и в крайна сметка допуснаха поражение.

В другите мачове от група Н вчера Исландия победи Албания с 1:0 у дома, а Молдова взе домакинството си на Андора със същия резултат. Турция води в класирането с пълен актив от точки след три мача, Франция и Исландия имат по шест, Албания и Молдова по три, а Андора е без спечелена точка.

В група С Германия победи Беларус с 2:0 като гост с голове на Лирой Сане и Марко Ройс, докато Северна Ирландия взе гостуването си на Естония с 2:1. Британците водят в подреждането с девет точки пред Германия с шест и Холандия с три.

Отборът на Италия продължи с добрите си игри под ръководството на Роберто Манчини и разби Гърция с 3:0 като гост. Четирикратните световни шампиони са първи в група J с девет точки от три мача. /БГНЕС