Тулуза разби Нант и спечели първи трофей в историята си

Отборът на Тулуза спечели първи трофей в историята си, след като разби Нант с 5:1 във финала за Купата на Франция. На "Стад дьо Франс" в Париж Нант защитаваше трофея си от миналата година, но инкасира две попадения още до 10-та минута, като автор и на двете бе защитникът Логан Коста. Още преди почивката нападателят на Тулуза Тайс Далинга също се разписа два пъти и покачи на 4:0.

Людовик Блас върна един гол за Нант от дузпа в 75-та минута, а четири минути по-късно Закария Абухлал оформи крайното 5:1 в полза на Тулуза.

По този начин отборът, създаден през 1970 година, спечели първи трофей. Преди това е съществувал и друг клуб със същото име, който е печелил веднъж Купата на Франция, но той прекратява съществуването си през 1967, а създаденият три години по-късно отбор не се счита за негов наследник.

От своя страна Нант ще се съсредоточи в битката за оцеляване в първа лига. Тимът заема 16-то място с 32 точки, какъвто е активът и на 17-ия Брест. През този сезон от елита на Франция ще изпаднат четири отбора, тъй като от следващата кампания в лигата ще участват 18 тима. /БГНЕС

Категории: