Тухел: Лукаку се извини и е на линия за мача с Тотнъм

Мениджърът на Челси Томас Тухел е приел извинение от Ромелу Лукаку след коментарите, които той направи в телевизионно интервю, като нападателят е на разположение за първия полуфинал от турнира Карабао Къп срещу градския съперник Тотнъм в сряда вечер.

Ромелу Лукаку (л) и Томас Тухел (д).

Лукаку, който се завърна при „сините“ за рекордната за клуба сума от 98 млн. паунда през август след два успешни сезона в Интер, отпадна от групата на Тухел за дербито от изминалия кръг във Висшата лига с Ливърпул, което завърши при равенство 2:2. В интервю за Sky Italy, записано в средата на декември, но излязло в ефира миналата седмица, белгийският национал разкри, че би искал да се завърне в Интер в близкото бъдеще. Но Тухел каза днес, че разговорите с Лукаку са го убедили, че 28-годишният футболист не е имал намерение да всява смут в съблекалнята на „Стамфорд Бридж“ и сега е твърдо решен „да изчисти тази бъркотия“.

Преди всичко, бяхме щастливи от факта, че разговаряхме толкова, колкото е необходимо, за да погледнем и обсъдим случилото се на спокойствие. Той се извини и е обратно в състава за днешната тренировка. За мен най-важното нещо беше да се осъзнае напълно, че това не е умишлено. Той не направи това, за да създаде преднамерено шум преди толкова голям двубой. И дори за първи път се държа по този начин“, започна германецът.

Наставникът на лондончани опита да постави интервюто в перспектива, казвайки: „Не е толкова голям проблем, както може би им се иска на някои хора, но не е и малък. Но е достатъчно малък, за да останем спокойни, да приема извинение и да продължим напред. Той е напълно наясно с това, което стана и това, което създаде, и усеща отговорността да изчисти тази бъркотия. Може би ще остане още неприятен мирис от случилото се, разбира се. Той може да се справи, но и няма друг избор. Не може да очаква всички да са супер щастливи на следващия ден. Но все още е наш играч и имаме добри и много причини, поради които да разчитаме на него, и да го убедим и да се бори усилено, че е наш футболист. Щастливи сме, че той е наш играч, ще го защитим“, завърши той. /БГНЕС