ЦСКА се завърна на първото място след измъчена победа над Пирин

ЦСКА надви Пирин Благоевград с минималното 1:0 в среща от 27-ия кръг на Първа лига. На стадион "Христо Ботев" в югозападния град "червените" постигнаха труден успех, който ги върна на върха в класирането.

Почти моментално след първия съдийски сигнал "армейците" получиха страхотна възможност да открият резултата, но Янко Георгиев се намеси след изстрел на Браян Морено. В петата минута главният съдия Станимир Тренчев спря играта преди ъглов удар за домакините, за да бъде отдадена почит към починалия преди четири години бивш футболист и на двата тима Красимир Безински. "Орлетата" отвърнаха с добра ситуация пред Иван Тасев, но офанзивният футболист на благоевградчани не съумя да отправи по-опасен шут към вратата на Густаво Бусато. От другата страна Тобиас Хайнц на няколко пъти застраши Георгиев и компания, преди възпитаниците на Саша Илич все пак да се доберат до аванс в резултата. Завърналият се в игра след контузия Иван Турицов навлезе от дясно, подаде по земя към Морено, който с премерен удар преодоля Георгиев за 1:0.

След паузата играчите на Христо Янев имаха своите шансове за изравняване, като най-добрият се откри пред нападателя Данило Кондраков, но отново без търсения от "орлетата" резултат. ЦСКА имаше възможност да убие интригата, но Дюкенс Назон се отчете с няколко сериозни пропуска. Дълбоко в добавеното време играч на домакините стреля встрани от вратата и това бе всичко от "Христо Ботев". За гостите това бе исторически десети последователен успех извън дома - нито един български отбор не е имал подобна победна серия като гост в елита. Илич и компания се завърнаха на първото място в таблицата с две точки аванс пред втория и действащ шампион Лудогорец, който бе повел в класирането след успеха си над Локомотив София с 1:0 у дома. Пирин продължава битката си за спасение, като е 14-и с 21 пункта.

В следващия кръг "орлетата" гостуват на Берое под Аязмото, докато за "армейците" предстои дерби с Лудогорец в Борисовата градина. /БГНЕС