ЦСКА 1948 преследва четвърта поредна победа срещу Локо Пд в Първа лига

В събота ще се изиграят още два мача от 27-ия кръг на Първа лига. В 16,45 часа започва двубоят между Хебър и Арда, а от 19,30 е срещата ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив.

Арда спечели последния си сблъсък с Хебър (1:0), игран по-рано този сезон. Тимът от Кърджали заема деветото място в класирането, докато съперникът им, воден от Любослав Пенев, е предпоследен и се бори със зъби и нокти за оцеляването си. Пазарджиклии са в серия от 3 поредни домакински загуби и общо 11 мача без победа у дома. И двата отбора не спечелиха последните си мачове в Първа Лига.

ЦСКА 1948 София излиза срещу Локомотив Пловдив със самочувствието на отбора, спечелил последните три мача между двата тима за първенство. "Червените" правят добър сезон, в който се очаква да приключат на третата позиция. До края му обаче има още време, а тепърва предстоят срещи за тима в шампионската група. Един от отборите там може да е Локомотив Пловдив, който днес пристига в София. „Смърфовете“ са шести към този момент и с две точки аванс пред седмия Славия.

В предишния кръг се случи най-очакваното нещо за ЦСКА 1948 през този сезон. Тимът спечели с 3:1 визитата си на Септември, а Ивайло Чочев добави нови три точки към своя актив. Успехът бе трети пореден за „Червените“ в шампионата и общо шести в осемте мача на Тодор Янчев начело на тима в Първа Лига през 2023 година.

Локомотив Пловдив не демонстрира чак толкова лоша форма, макар и да загуби с 1:2 от Черно море във Варна в понеделник. Поражението бе заслужено, но пък Димитър Илиев изтърва ключова дузпа в добавеното време на първата част при резултат 1:1. Загубата бе втора за отбора през новата година, като победите са едва две.

Пълна програма за 27-ия кръг на Първа лига:

Петък, 21 април

Ботев Враца - Черно море 0:2

Лудогорец - Локомотив София 1:0

Събота, 22 април

16:45, Хебър - Арда

19:30, ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив

Неделя, 23 април

17:45, Пирин - ЦСКА

20:00, Левски - Берое

Понеделник, 24 април

17:30, Спартак Варна - Септември

20:00, Славия - Ботев Пловдив. /БГНЕС