Тросар смълча „Анфийлд“ с хеттрик при зрелищно равенство с Ливърпул

Ливърпул и Брайтън завършиха наравно 3:3 в голово шоу, играно на стадион „Анфийлд“ в града на Бийтълс. Мачът от деветия кръг на английската Висша лига предложи обрати, хеттрик и в крайна сметка се стигна до поделяне на точките в дебюта на мениджъра на „чайките“ Роберто Де Дзерби.

Тросар оформя хеттрика си и носи точката на Брайтън на "Анфийлд".

Брайтън не показа признаци на слабост след края на ерата на Греъм Потър на треньорския пост, като в първите 20 минути буквално разпиля отбраната на съперника и вкара закономерно две попадения. Техен автор бе намиращият се в добра форма Леандро Тросар, който се разписа и двата пъти с левия крак. Мърсисайдци постепенно изнесоха играта по-напред и след пропуск на Мохамед Салах, Роберто Фирмино вкара на празна врата за 1:2. Попадението на бразилеца бе проверено от ВАР, но в крайна сметка Салах се оказа в редовна позиция при атаката.

Отново Фирмино с отлична техника възстанови паритета в началото на втората част, преди Адам Уебстър да си отбележи автогол след центриране на Трент Алекзандър-Арнолд от корнер. Ливърпул обаче сдаде инициативата и бе наказан в 83-та минута, когато Тросар засече подаване в наказателното поле и преодоля Алисон за трети път, оформяйки хеттрика си. До края не паднаха нови голове и така двата състава поделиха точките.

Това бе поредно разочарование за мениджъра на Юрген Клоп и компания, които са девети с едва десет точки от началото на сезона, на цели 11 от водача Арсенал. Брайтън продължи да впечатлява и при дебюта на Де Дзерби, като е четвърти с 14 пункта. За Ливърпул предстои домакинство на Рейнджърс в Шампионската лига, преди отборът да гостува на Арсенал в първенството, а Брайтън приема Тотнъм.

Галахър се оказа "златната резерва" на Потър срещу Палас.

Бившият наставник на „чайките“ – Греъм Потър, ознаменува дебюта си начело на Челси във Висшата лига с късен успех над Кристъл Палас с 2:1 като гост. Одсон Едуар изведе „орлите“ напред в началото на мача, но Пиер-Емерик Обамеянг и появилият се от пейката Конър Галахър донесоха трите точки на „сините“.

Останалите резултати:

Борнемут – Брентфорд 0:0

Фулъм – Нюкасъл 1:4

Саутхемптън – Евертън 1:2. /БГНЕС