Трима подновиха тренировки с Манчестър Юнайтед

Люк Шоу не е играл за "червените дяволи" от края на август насам.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр получи добри новини преди гостуването на Шефилд Юнайтед този уикенд, след като защитниците Люк Шоу и Аксел Туанзебе, както и халфът Неманя Матич подновиха тренировки.

Левият бек Шоу не е играл за "червените дяволи" от края на август насам, когато получи травма в бедрото по време на загубата от Кристъл Палас на "Олд Трафорд", като възстановяването му премина доста по-бавно от очакваното. Той вече тренира на пълни обороти, но надали ще е готов за двубоя в неделя. С основната група на базата в Карингтън се подготвяха още Туанзебе и Матич. Централният бранител получи контузия на бедрото по време на загрявката преди дербито с Ливърпул през октомври, докато сърбинът не е играл от нулевото равенство с АЗ Алкмаар в Лига Европа в началото на миналия месец. Завръщането на Матич може да е от голяма помощ за Солскяр, тъй като титулярният централен полузащитник Скот Мактомини е под въпрос за двубоя с "остриета" заради проблем с глезена.

Халфът Пол Погба и десният бек Диого Дало напредват с възстановяването си, но имат нужда от още време и със сигурност няма да бъдат в групата за двубоя с Шефилд Юнайтед. След наказание за "червените дяволи" се завръща опитния бранител Ашли Йънг.

Манчестър Юнайтед гостува на Шефилд Юнайтед в неделя от 18:30 часа българско време. /БГНЕС