Трафикът е нормален, 330 шофьорски книжки са отнети

„Трафикът по пътищата е нормален, без образуване на колони. На входовете на София няма задръствания. В района на Владая и Княжево е изграден ревер, който осигурява две пътни ленти за пътуващите към столицата“.

Това заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност по пътищата, предаде репортер на БГНЕС.

„Полицейските сили са разположени навсякъде по пътищата. В района на Владая са осигурени две ленти за пътуващите. В района на Витиня също има допълнителни екипи и полицейски сили. Важното е хората да знаят, че навсякъде са разположени полицаи. Всички технически средства за контрол на скоростта са на пътя и засичат за нарушители“, подчерта главен инспектор Близнаков.

В четирите почивни дни около Коледа са регистрирани 230 пътнотранспортни произшествия. За същия период миналата година те са 272.

През тези четири дни са издадени и над 12 000 документа за различни нарушения, съставените актове са 1 400. Отнети са 330 шофьорски книжки. Констатираните случаи на управление след употреба на наркотици и алкохол са 123. /БГНЕС