Тръмп: Изборите през 2024 г. са единственият ни шанс да спасим Америка

Доналд Тръмп предупреди, че следващите избори ще бъдат последният шанс за спасение на Америка, предаде АФП. Окрилен от политически и юридически насрещни ветрове, 76-годишният републиканец се обърна към няколкостотин поддръжници на митинг в столицата на Южна Каролина Колумбия, след като говори пред активисти в Салем, Ню Хемпшир.

"Изборите през 2024 г. са нашият единствен шанс да спасим страната си и се нуждаем от лидер, който е готов да го направи още в първия ден", заяви Тръмп.

Събитията са възприети като възможност за съживяване на замиращата кампания на фона на критиките към Тръмп, че не е направил никакви публични изяви, откакто обяви последната си кандидатура през ноември.

Но не се забелязва промяна в посланията му, тъй като той започна с опроверганите си твърдения за „откраднати“ избори през 2020 г. и повтори линията си от пренебрежителни прякори за политическите си съперници.

"Има само един президент, който някога е отправял предизвикателство към целия естаблишмънт във Вашингтон, и с вашия глас догодина ще го направим отново", каза той.

По време на обръщението си към партийните активисти в Салем той изтъкна постиженията си в областта на закона и реда, имиграцията и "възстановяването" на американската армия. Той обеща да спаси страната от "унищожаването ѝ от егоистичния, радикален и корумпиран политически естаблишмънт".

"Сега съм по-ядосан и по-ангажиран, отколкото някога съм бил", каза Тръмп. "Нуждаем се от президент, който е готов да започне работа още в първия ден". /БГНЕС

Ню Хемпшир / САЩ