Тошко Йорданов: БСП говорят глупости. Да си сърбат попарата

Да си сърбат попарата. Аз какво да направя за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов в КЕВР. Лицемери, питайте ги защо сме на избори. Този парламент така или иначе си заминава, Христо Иванов унищожи преговорите.

С тези думи председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов коментира пред журналисти в парламента ситуацията, след като депутатите отхвърлиха в дневния ред на Народното събрание да влезе законодателната програма, предложена от БСП, а Георги Свиленски обяви, че в четвъртък третият мандат ще бъде върнат на президента неизпълнен, предаде репортер на БГНЕС.

От думите на Йорданов стана ясно, че ИТН са предложили на БСП два варианта за решение за Комисията на енергийно и водно регулиране, която от миналата седмица остана без председател заради решение на Конституционния съд.

Предложихме им да оторизираме някой от членове на КЕВР временно до избор на председател. Вторият вариант е председателят на НС да изпрати писмо до КЕВР, който казва, че трябва да се изпълни решението на Конституционния съд, тоест председател трябва да е бившият – Иван Иванов. Такъв е законът. И двата варианта можеше да случат днес, те отказаха, а сега хвърлят вината върху нас. Това се случи на Председателски съвет, има запис, заяви Йорданов. /БГНЕС