Томова с рекордно класиране, Димитров се завърна в топ 20

Първата ни ракета Виктория Томова прогресира до 101-то място в световната ранглиста за жени, стана ясно от обновената класация на WTA.

Вики се изкачи с цели 11 позиции след класирането си до полуфинала на турнира в Бостад, Швеция, и е на прага на топ 100 – българката е на само пет точки от намиращата се на номер 100 в света Виктория Голубич – швейцарката загуби цели 42 места в ранглистата. Томова е и на девет пункта от 99-та Ребека Марино от Канада.

Виктория Томова.

Изабелла Шиникова 233-а в класацията, Елица Костова е на 537-о място, а Цветана Пиронкова –на 1188-а позиция.

Ига Швьонтек остава убедителна водачка в ранглистата с над 4000 точки разлика пред втората Анет Контавейт. Мария Сакари прогресира с една позиция до номер 3, докато Онс Жабер губи три места и е вече пета. Между гъркинята и тунизийката е Паула Бадоса от Испания, а топ 10 допълват Арина Сабаленка, Даниел Колинс, Джесика Пегула, Гарбине Мугуруса и шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану.

При мъжете, Григор Димитров прогресира с две позиции и се завърна в топ 20 на световния тенис. Българинът изпревари Роберто Баутиста-Агут (Испания) и Денис Шаповалов (Канада) и заема 19-а позиция в подреждането с 1740 точки.

Димитър Кузманов записа ново рекордно класиране и се намира под №171. Адриан Андреев остава трета ракета на Българиям като при него има прогрес от 19 позиции до №343.

Григор Димитров.

Александър Лазаров е назад с 16 места до №395, но в актива му все още не са точките, спечелени с титлата в София в неделя. Александър Донски и Габриел Донев са по-напред спрямо предходното издание на класацията, а в топ 1000 се завръща и Пьотр Нестеров.

Сръбската звезда Новак Джокович се срина до 7-а позиция, след като загуби 2000 точки, въпреки че спечели турнира от Големия шлем - Уимбълдън. Лидер е Даниил Медведев от Русия. /БГНЕС