Томова отстрани бивша шампионка на Аустрелиън Оупън на старта в Индиан Уелс

Първата ракета на България Виктория Томова започна с великолепна победа участието си в основната схема на турнира в Индиън Уелс. Томова победи представителката на домакините София Кенин с 6-4, 7-6 (5). Срещата продължи точно 100 минути. 25-годишната Кенин е шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020 година.


Българката изостана с 0-2 в началото на първия сет срещу Кенин, но направи обрат до 5-2. При 5-3 Вики сервира за спечелване на сета, но допусна пробив. Томова обаче отговори с рибрейк и спечели първата част с 6-4. Томова продължи да доминира на корта и поведе с 5-2 във втория сет. Кенин обаче спечели четири поредни гейма и при 6-5 сервира за изравняване на сетовете. Вики не се отказа и успя да върне пробива, за да се стигне до тайбрек. В него Томова поведе с 5-1 точки, но допусна изравяване при 5-5. След това българката поведе с 6-5 и от първия си мачбол затвори мача в своя полза.

Във втория кръг най-добрата ни тенисистка при жените ще играе срещу №20 в основната схема Каролин Гарсия, а срещата им е тази вечер не преди 22:30 часа българско време.

Междувременно, действащата шампионка в калифорнийката пустиня Елена Рибакина се оттегли от участие преди първия си мач от защитата на титлата срещу Надя Подороска заради заболяване. Световната номер 1 Ига Швьонтек даде само три гейма на американката Даниел Колинс, а аут от надпреварата са номер 6, 10 и 15 сред поставените съответно Онс Жабер, Йелена Остапенко и Екатерина Александрова. /БГНЕС