Тийм надви Циципас за титлата в Пекин

Доминик Тийм спечели четвъртата си титла от началото на сезона.

Световният номер 5 Доминик Тийм спечели титлата от турнира от сериите АТР 500 в Пекин, след като победи гърка Стефанос Циципас с 3-6, 6-4, 6-1 във финала на надпреварата. Двамата тенисисти направиха интересен двубой, но австриецът определено имаше надмощие във втората половина на срещата и заслужено стигна до успеха.

Тийм, който беше водач в схемата, започна отлично двубоя и проби още в откриващия гейм, но Циципас веднага върна пробива, след което започна да диктува събитията на корта. По-добрата игра на 21-годишният Циципас даде резултат и той отново взе подаването на съперника си в осмия гейм, след което затвори първия сет на собствен сервис. Във втората част ролите се размениха и Циципас първи дръпна с пробив, но постепенно Тийм вдигна нивото си на игра и изравни, след което сериозно натисна сервиса на съперника си. Гръцкият тенисист отрази три точки за пробив при 3-4, след което на свой ред имаше една възможност при 4-4, но не я реализира и в крайна сметка се пропука при 4-5. По този начин мачът влезе в решаващ трети сет, в който Тийм тотално доминираше и даде само един гейм на съперника си за крайното 3-6, 6-4, 6-1 след два часа и 11 минути игра. В заключителната част на мача при Циципас пролича и умората, като той успя да спечели само един от последните девет гейма в двубоя.

По този начин Тийм приключи една отлична седмица, в която стигна до четвъртата си титла от началото на сезона и също така си осигури участие във Финалите на АТР в края на сезона. Австриецът ще получи и близо 734 хиляди долара от наградния фонд на турнира. /БГНЕС