Тиафо спря Циципас на осминафиналите във Виена

Водачът в схемата на турнира от сериите АТП 500 във Виена Стефанс Циципас отпадна в осминафиналите на надпреварата след загуба от американеца Франсис Тиафо с 6-3, 3-6, 4-6. След размяна на първите два сета, Циципас дръпна с пробив и 3-0 в решаващата част, но Тиафо показа характер и спечели шест от следващите седем гейма, за да стигне до крайния успех след час и 49 минути игра.

По този начин американецът вече води с 2-1 в мачовете между двамата, като и трите срещи са през тази година - Тиафо спечели на Уимбълдън, преди Циципас да се наложи на Олимпиадата в Токио. "Феновете бяха развълнувани от самото начало, аз искам да давам всичко от себе си. Имаше малки деца, които крещяха "Биг Фоу", това е смисълът на нашия спорт. Няма значение срещу кого играеш. Разбира се, винаги е страхотно да победиш Стефанос и другите играчи на това ниво", сподели Тиафо след успеха.

За място на полуфиналите американецът ще спори с осмия поставен Диего Шварцман от Аржентина, който победи французина Гаел Монфис със 7-6(5), 4-6, 6-2 за два часа и половина игра. Другите три четвъртфинални двойки са Каспер Рууд - Яник Синер, Карлос Алкарас - Матео Беретини и Феликс Оже-Алиасим - Александър Зверев. /БГНЕС