Тежък жребий за Григор Димитров на тенис турнира в Пекин

Тежък жребий за Григор Димитров в Пекин. Българинът ще започне участието си на АТР 500 турнира в китайската столица срещу участващия с "уайлд кард" американец Макензи Макдоналд Надпреварата стартира на 28 септември.


Първата ни ракета не е сред поставените в турнира и още във втори кръг може да играе с Холгер Руне, който в първи кръг ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим.

Българинът е в потока на Яник Синер с когото може да се изправи на 1/4-финал, а в същата половина от схемата е и топ поставеният Карлос Алкарас.

Димитров не е играл в Пекин от последното засега издание на турнира през 2019, когато отпадна в първи кръг след поражение от Андрей Рубльов (2-6, 5-7). През 2016 г. българинът игра финал срещу Анди Мъри, а година по-късно стигна до полуфинала, където загуби от Рафаел Надал.

Карлос Алкарас започва срещу квалификант, но още във втори кръг може да играе с Карен Хачанов или Лоренцо Музети, а в потока му е и Каспър Рууд.

В другата половина, Даниил Медведев започва срещу Томи Пол, а след това го очакват Анди Мъри или Алекс де Минор. Александър Зверев стартира срещу Диего Шварцман. /БГНЕС