Терзийски: На този етап заплатите в МВР могат да се увеличат с 15%

Водят се разговори с народни представители, които да внесат поправки в Закона за държавния бюджет, така че да се стигне до 15% увеличение на основната заплата на всички служители в МВР. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски след заседанието на шестте синдиката от Съвета за социално партньорство в МВР, предаде репортер на БГНЕС.

На този етап заплатите могат да бъдат увеличени с 15%, като за някои от служителите с клас прослужено време и добавки може да достигне 20%, добави Терзийски.

„При оптимистично развитие на ситуацията с COVID-19 даже, мисля, че ако ситуацията е добра, можем още в първия възможен момент да говорим и за увеличение по-голямо от 15 процента”, каза още вътрешният министър.

„Това беше заседание на Съвета за социално партньорство с една единствена точка в дневния ред – обсъждане на увеличението на заплатите на служителите в МВР, що се отнася до тая единствена точка от дневния ред, за съжаление не мога да ви кажа нищо ново. 15-те процента си остават 15 процента. От наша гледна точка поне що се отнася за СФСМВР, това увеличение не е достатъчно”, каза председателят на Синдикална Федерация на служителите МВР Валентин Попов и потвърди, че ще има протести.

Той посочи, че до края на седмицата ще обмислят по какъв начин да продължат нататък и каза, че се мисли и по национален протест. /БГНЕС