Тен Хаг извади Роналдо от групата за мача с Челси

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг действа безкомпромисно със звездата на тима Кристиано Роналдо, който в сряда напусна резервната скамейка няколко минути преди края на мача с Тотнъм, разочарован, че не е в игра. Роналдо няма да бъде в групата на "червените дяволи" за дербито с Челси в събота заради действията си. До този мач той ще тренира самостоятелно, а не с първия отбор.

Петкратният носител на Златната топка коментира случката в Инстаграм. "През цялата си кариера съм се опитвал да се отнасям с уважение към моите колеги, моите съперници и моите треньори. Това не се е променило, аз не съм се променил. Винаги съм се опитвал да бъда за пример за младите футболисти. За съжаление, това невинаги е възможно, понякога напрежението в даден момент е по-силно от нас", каза Роналдо. "Сега ще продължа да работя здраво в Карингтън, ще подкрепям съотборниците си и ще бъда готов за всеки един мач. Да се поддам на напрежението никога не е било опция за мен. Това е Манчестър Юнайтед и ние трябва да бъдем обединени. Скоро отново ще бъдем заедно", допълни той.

След инцидента срещу Тотнъм все повече се засилват слуховете, че Роналдо ще си тръгне от "Олд Трафорд" през януарския трансферен прозорец. Португалецът бе близо до раздяла с Юнайтед през лятото, но в крайна сметка остана в тима. /БГНЕС