ЦСКА загря за Вечното дерби с бой по Славия

ЦСКА записа шеста поредна победа в Първа лига. "Червените" се наложиха с 2:0 срещу Славия на ст. "Българска армия" седмица преди дербито с Левски.

Спорен момент беляза първото полувреме. Иван Турицов можеше да бъде изгонен с директен червен картон, след като фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Тони Тасев. При положението главният съдия Волен Чинков пусна авантаж, после се намеси и ВАР, но националът даже не беше и официално предупреден.

Успехът за "червените" дойде след почивката с два бързи гола в рамките на 180 секунди. В 55-тата минута Бамба с чудесен рейд нахлу в наказателното поле и изпрати удар, избит от Вуцов. Кълбото обаче попадна в Гарсес, който не остави шансове на младия страж.

Второто попадение дойде след 180 секунди игра, когато „червените“ се възползваха от корнер и появилият се като резерва Мено Кох засече с глава последвалото центриране. До края на срещата Славия изпусна една чиста възможност чрез Нгуена в 80-тата минута.

Благодарение на успеха ЦСКА събра 22 точки от 8 мача и се качи на върха. Славия заема 8-ма позиция с 15 пункта. В следващия кръг за "червените" предстои Вечното дерби с Левски, което е насрочено за 18 септември от 16.45 часа. Ден по-рано "белите" приемат Берое. /БГНЕС