ЦСКА вкара пет на Берое и се изравни по точки с Лудогорец

ЦСКА разби Берое с 5:1 в мач от 4-ия кръг на първенството, игран на стадион "Българска армия". По този начин "червените" се изравниха по точки с Лудогорец на върха в класирането. И двата тима имат по 10, но шампионите са с по-добра голова разлика. Берое остава с 4 пункта и заема 9-то място.

Мачът започна отлично за домакините, които поведоха още в петата минута. Де Нойер прати топката в наказателното поле, Амос Юга пропусна за Гарсес, който опъна мрежата зад Караджов. В 18-ата Дюкенс Назон заби първото си попадение в българския елит, след като вкара и срещу Македония ГП за Лигата на конференциите в четвъртък. Хаитянинът бе чудесно изведен от Тибо Вион и направи резултата 2:0.

В 43-ата минута Назон бе напът да вкара втори гол и да реши до голяма част срещата, но не успя да го направи. Той остана очи в очи с Караджов, ударът му обаче бе отразен от вратаря. В 76-ата минута Брайън Морено окончателно сложи край на интригата. В 82-ата минута гостите стигнаха до почетен гол на Абубакар Тунгара, който вкара от дузпа. Дълбоко в добавеното време и Иван Турицов беше точен от бялата точка, крайното 5:1 оформи Гарсес в 96-ата минута.

В следващия кръг хората на Саша Илич гостуват на Ботев Пловдив, който още е с нулев актив, докато старозагорци приемат Черно море. И двата мача са насрочени за неделя. /БГНЕС