ЦСКА стартира новата кампания с победа над ЦСКА 1948

ЦСКА победи ЦСКА 1948 с 4:2 в драматичен мач от първи кръг на Първа лига, игран на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят бе много атрактивен и изпълнен с обрати, но тимът на Любослав Пенев заслужено стигна до трите точки.

ЦСКА поведе в 29-ата минута с гол на Йоан Баи, негов първи с фланелката на отбора. Ивайло Чочев обаче се появи на терена през втората част и две минути по-късно с глава възстанови равенството и отново той даде преднина на ЦСКА 1948 с гол от дузпа. ЦСКА на Любо Пенев възстанови равенството с точен изстрел на Амос Юга в 72-ата минута, а Юрген Матей осигури аванс на "червените", които днес играха с черни фланелки.

Матей се разписа в 84-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Лазар Марин, който получи жълт картон (втори за него) след преглеждане на ситуацията от съдията Валентин Железов. В заключителните минути червен картон получи и треньорът на ЦСКА Любослав Пенев. В допълнителното време Жорди Кайседо преодоля Даниел Наумов, който се отличи с чудесни изяви за ЦСКА 1948 в хода на мача. В следващия кръг ЦСКА гостува на Арда, а ЦСКА 1948 гостува на Лудогорец. /БГНЕС

Категории: