ЦСКА ще брани върха срещу Ботев Пд, "канарчетата" нямат успех в София през този век

Нови три мача от 20-ия кръг на Първа лига се играят днес.

От 12,30 часа е столичното дерби между Локомотив и Септември. Това ще е първи домакински двубой за "железничарите" през 2023 година. Двата тима са в слаба форма. Локомотив помрачи добрия си старт с пет поредни срещи без успех. Същото важи и за съперника им, който не спечели в четири поредни шампионатни мача и загуби почти всички контроли през зимата.

Преди седмица тимът на Станислав Генчев гостува на Ботев Пловдив. Двубоят приключи при нулево равенство. С тази точка Локомотив се отдалечи от шестия Черно море, който има пет повече в актива си. Септември също не успя да се разпише, но и загуби като домакин на Арда. Двубоят се разви любопитно, като Асен Георгиев пропусна от бялата точка в 12 минута, а в края на първата част Преслав Боруков отбеляза единственото попадение в мача при успех с 1:0 за гостите от Кърджали. С това поражение Септември се смъкна позиция надолу, като бе изпреварен от Ботев Враца.

През есента Локомотив София не срещна трудности да спечели трите точки срещу този противник, като го надви с класическото 3:0 оформено още преди почивката.

В 15,00 часа трябва да започне двубоят Черно море - Етър. При подновяването на първенството "моряците" победиха Левски в директен сблъсък за шестата позиция. Успехът дойде с 1:0 след груба грешка на Николай Михайлов. Варненци успяха да отбележат и още две попадения, но те бяха отменени поради наличието на засада. Берое пък посрещна у дома лидера ЦСКА и изигра доста добро първо полувреме, в което нищо не предвещаваше, че ще се стигне до крайния резултат. В 55 минута Симеон Мечев изведе старозагорци напред след далечен удар. Отговорът на Саша Илич и неговите момчета обаче вдигнаха оборотите и заралии се сринаха, за да отстъпят с 1:4.

В началото на сезона Черно море спечели с 2:0 визитата си в Стара Загора, а днес отново е фаворит.

От 20,00 часа ЦСКА приема Ботев Пловдив на „Българска армия“. Бойкотът на „Сектор Г“ приключи и най-крайните привърженици на тима се завръщат в любимия сектор за двубоя днес. През есента двата тима си отправиха по само един точен удар, като този за „червените“ им донесе успех с 1:0. В 72-ата минута Дюкенс Назон се разписа от бялата точка след спорно отсъдена дузпа. Последният двубой между двата тима на „Армията“ обаче завърши без попадения, като бе първи с точка за „канарчетата“ от 2017 година насам, като те нямат успех в София през този век.

Пълна програма на 20-ия кръг:

Петък, 17 февруари

Арда - Локомотив Пловдив 5:0

Събота, 18 февруари

12:30 ч, Локомотив София - Септември

15:00 ч, Черно море - Берое

17:30 ч, ЦСКА - Ботев Пловдив

Неделя, 19 февруари

12:45 ч, Ботев Враца - ЦСКА 1948

15:15 ч, Пирин Благоевград – Левски

17:45 ч, Лудогорец - Славия

Понеделник, 20 февруари

14:30 ч, Хебър Пазарджик - Спартак Варна. /БГНЕС