ЦСКА се завръща в НБЛ с бюджет за Топ 3, Барчовски ще е треньор

Баскетболният ЦСКА се завръща в НБЛ с бюджет, който ще му позволи да се бори за първите три места в класирането. Това обявиха президентът на клуба Роберт Гергов и членът на Управителния съвет Александър Чакмаков на специална пресконференция по-рано днес.

Както и се очакваше спонсор на тима ще е компанията за залози - efbet, а треньор Росен Барчовски.

"ЦСКА винаги се бори за шампионската титла. Би било нахално да кажем, че ще сме шампиони да още първата година. Финансите, които имаме ни дават шанс да сме между първите три отбора. Надяваме се да имаме добри български играчи, да се направи сплав между българи и опитни чужденци. Има бюджет, който е много добър. Близък е до първите два отбора. Имаме дългосрочен договор със сериозно финансиране. Ако всичко върви по план и си постигаме целите, да правим по-силен отбор в Европа", обяви Чакмаков пред медиите.

"Първата година ще се борим за титлата, но никой не ни поставя цел да ставаме шампиони. Ще се опитаме. За Европа – като се класираме ще ви поканим на пресконференция", каза от своя страна Гергов.

Росен Барчовски пък обяви, че остава начело и на националния отбор. поне до Нова година.

Развълнувам съм. Преживях цялата история заедно с Роберт Гергов, Сашо Чакмаков и много хора. Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба. 13 години нямаше мъжки отбор, сега имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов отбор, без да е имало такъв. С името на ЦСКА и тези възможности няма как да няма големи амбиции. Не съм се замислял секунда. Сега започвам да разбирам трудностите пред нас”, каза Барчовски. /БГНЕС