ЦСКА се провали срещу Сейнт Патрикс на "Васил Левски"

ЦСКА допусна шокираща загуба с 0:1 от Сейнт Патрикс в първия двубой от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. „Червените“ имаха по-чистите положения в срещата, играна на националния стадион „Васил Левски“ и пред погледа на легендата Христо Стоичков, но една неточност малко преди края доведе до победния гол на ирландците.

Голямата липса при "червените" бе отсъствието на Иван Турицов, който не успя да се възстанови от контузия. На негово място започна Асен Дончев. Именно той допусна безумна грешка, след която падна попадението за гостите. Дебют за ЦСКА направиха Дауда Бамба и Джонатан Линдсет, които влязоха от пейката. И те обаче не успяха да помогнат на "армейците" да се спасят от поражението.

През първото полувреме не се случи почти нищо интересно. Една от малкото по-вълнуващи ситуации преди паузата бе в 31-та минута, когато пред вратата на Сейнт Патрикс се създаде разбъркване, но в крайна сметка вратарят Джоузеф Ананг успя да овладее топката. В последните секунди Амос Юга пробва далечен удар, но той мина на метри от страничната греда на вратата на гостите.

Четвърт час преди края Маурисио Гарсес стигна първи до топката, но ударът му с глава не намери очертанията. Седем минути след това Юрген Матей сбърка при изнасянето на топката, но Оуен Дойл отново не успя уцели вратата на Густаво Бусато. Последва хубава атака, при която Станислав Шопов бе изведен на добра позиция, но ударът с левия крак на плеймейкъра бе уловен от Джоузеф Ананг.

Голът за Сейнт Патрикс бе отбелязан в 88-та минута, когато силно изритана топка в половината на „червените“ бе лошо отиграна от Дончев, който се опита да върне кълбото с глава към вратаря Бусато. Подаването на младока се оказа слабо и това позволи на Серж Атакай да овладее, да преодолее Бусато и да е отбележи в опразнената врата.

Почти веднага след това ЦСКА можеше да изравни, ала Гарсес не съумя да нанесе добър удар от удобна позиция.

Реваншът е след седмица, на 11 август, от 21:45 часа в Дъблин, където "червените" ще гонят дивото. /БГНЕС