ЦСКА се издължи на Бенжелюн, ФИФА свали забраната за картотеки

Ръководството на ЦСКА обяви, че е изплатило дължимите суми на бившия играч на тима Юнес Бенжелюн. Малко по-късно БФС потвърди, че ФИФА е свалила забраната на "червените" да картотекират нови играчи."Армейците" уточняват, че ще използват сериозната сума, която феновете на тима събраха чрез дарения в последните дни, за да платят и другите задължения към бивши футболисти.

ЦСКА се издължи на Юнес Бенжелюн

"Задължението на клуба по казуса с Юнес Бенжелюн е изчистено. Клубът ни преведе във вторник цялата сума по несправедливо присъденото решение на ФИФА и КАС в сметката на адвоката на футболиста. Това стана, след като акционерите и собствениците на клуба Юлиян Инджов и Гриша Ганчев осигуриха по спешност по над половин милион лева, за да се плати навреме. Сумата, която в момента се събира с ваши дарения в благотворителната сметка, ще бъде използвана целесъобразно за другите случаи, по които също сме престъпно ощетени - срещу Морено Руано, Диас Рибейро, Барос и Тенгариня, както и евентуално по делото на Гуидо Ди Вани", се казва в съобщение на официалния сайт на клуба.

По този начин клубът ще може да картотекира новите си попълнения - Маурисио Гарсес и Браян Морено, за пролетния полусезон в Първа Лига.

"Ръководството на ЦСКА още веднъж благодари на хилядите привърженици, които не спират да участват в кампаниите по набиране на средства за изплащане на сумите по несправедливите съдебни решения. Отново заедно спечелихме една от битките за ЦСКА - всяко дарение е изключително важно за нас! Бъдете уверени, че всички дарения ще бъдат използвани за покриване на задълженията, които пречат на нормалното спортно-техническо функциониране на ЦСКА в изключително важен момент в борбата за титлата", допълват от ЦСКА.

До вчера феновете на ЦСКА бяха събрали близо 370 хиляди лева чрез дарения за погасяване на въпросните дългове. Първият мач на "червените" след паузата е срещу Локомотив София в неделя (13 февруари) от 16:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". /БГНЕС