ЦСКА излъга Септември и дръпна с 4 точки на Лудогорец

ЦСКА излъга с 1:0 Септември в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача заби Дюкенс Назон, а "червените" дръпнаха с 4 точки на Лудогорец в битката за титлата. Във вторник разградчани гостуват на Левски.

Първото добро положение за гол дойде в седмата минута, когато Станислав Шопов центрира от ъглов удар и намери Амос Юга, чито ударът обаче бе спасен от на Шейтанов. Домакините отговориха с ефектна задна ножица на Петков, но топката излезе в аут.

Шут на Линдсет в 13-ата минута рикошира в Назон и се спря от външната страна на мрежата. Секунди по-късно Петков бе оставен непокрит на три-четири метра пред голлинията и като по чудо не вкара. В 25-ата минута "червените" отново се пропукаха в отбрана, но бяха спасени от Густаво Бусато, който не позволи на Димитър Костадинов да го преодолее. В 35-ата минута ЦСКА стигна до нов чудесен шанс. Юга отклони с глава към Назон, а неговият удар спасен от вратаря.

Така се стигна до 42-ата минута, когато Назон откри резултата. Попадението бе абсолютно редовно, но действията на "червените" бяха неспортсменски. Играчите на Септември изчистиха топката, за да бъде оказана медицинска помощ на техен футболист. Впоследствие обаче "червените" не им я върнаха, а директно организираха гоовата атака. В случая трябва да се отбележи, че домакините изчистиха топката, въпреки че футболистът им бе извън очертанията на терена.

Още на старта на втората част Шейтанов излезе неразчетено и имаше късмет, че Гарсес бе бързо затворен и не успя да пусне топката към свой съотборник, който да нанесе удар в опразнената врата.

В 77-ата минута, при изпълнение на пряк свободен удар на Хайнц, Гарсес намери Морено, който мигновено стреля, но в горната греда. /БГНЕС