ЦСКА и Левски ще трупат самочувствие преди битките в Европа

ЦСКА и Левски ще трупат самочувствие преди мачовете си от Лигата на конференциите. В четвъртък "червените" гостуват на Македония ГП, а "сините" приемат ПАОК. Преди това обаче на двата столични гранда им предстои да изиграят двубоите си от втория кръг на Първа лига, които са в днес.

От 18,30 часа "Армейците" излизат срещу Локомотив Сф в дербито на стадиона в Надежда. Това е второ поред домакинство за "железничарите", след като преди седмица пак на този терен бяха надиграни от Черно море с минималното 1:0. ЦСКА стартира с победата у дома - 3:0 срещу Арда. Головете паднаха след изгонването на съперник в 30-та минута.

През миналото първенство "червените" победиха Локомотив на свой терен с 2:0 и завършиха 1:1 като гости.

Левски започна сезона с разочароващо поражение в дербито с ЦСКА 1948 (0:1), но нещата тепърва се очаква да бъдат вкарани в ред. Следва първо домакинство срещу новака Спартак Варна.

За гостите няма да е никак лесно при първото завръщане на тима от много години насам сред най-добрите отбори в България. При това далеч от дома. "Герена" отново се превърна в много сложно място за всички съперници на "сините", така че тази тенденция надали ще бъде нарушена именно днес. Станимир Стоилов знае, че неговите момчета се нуждаят от победа за самочувствие преди мачовете с ПАОК.

Пълна програма за втори кръг в Първа лига:

Петък, 15 юли:

Ботев Враца - Ботев Пловдив 3:2

Лудогорец - Локомотив Пд 2:0

Събота, 16 юли:

18:30, Локомотив Сф - ЦСКА

21:00, Левски - Спартак Вн

Неделя, 17 юли:

18:30, Черно море - Славия

21:00, Пирин Благоевград - ФК ЦСКА 1948

Понеделник, 18 юли

18:30, Хебър - Септември Сф

20:45, Арда - Берое. /БГНЕС