ЦСКА - Арда и ЦСКА 1948 - Левски на старта на сезона

Отборът на ЦСКА ще посрещне Арда в първия кръг от новия сезон в Първа лига, а Левски ще започне първенството с гостуване на водения от Любослав Пенев ЦСКА 1948. Шампионът Лудогорец ще стартира защитата на титлата си с визита на новака Септември София. Това отреди жребият, който бе теглен днес в Националната футболна база в Бояна, предаде репортер на БГНЕС.

През новия сезон в Първа лига ще участват 16 тима, които в редовната фаза ще играят на разменено гостуване в 30 кръга. След това ще има плейофна фаза, като отборите ще бъдат разделени на първа шестица, която ще играе по един мач, втора четворка, където ще има мачове на разменено гостуване за определяне на участника в баража за евротурнирите, и долна шестица, където ще се играе по един мач в битката за оцеляване. Последните два тима в крайното класиране изпадат във Втора лига, а 14-ят в подреждането ще играе бараж с третия от второто ниво на българския футбол.

Сезонът в Първа лига ще стартира в уикенда 8-11 юли. Есенният дял на професионалния ни футбол ще завърши в уикенда 18-20 ноември, като през почивните дни на Мондиал 2022 ще се изиграят 1/16-финалите и 1/8-финалите от турнира за Купата на България. Шампионатът се подновява в уикенда 10-13 февруари 2023 г. и ще завърши между 2 и 5 юни. Баражите ще се проведат между 8 и 11 юни.

Пълна програма за откриващия кръг на сезон 2022/23:

Локомотив София - Черно море

ЦСКА - Арда

Берое - Ботев Враца

Ботев Пловдив - Хебър

Септември - Лудогорец

Локомотив Пловдив - Пирин

ЦСКА 1948 - Левски

Спартак Варна - Славия. /БГНЕС