Циципас спря Димитров на осминафиналите в Барселона

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира от сериите АТП 500 в Барселона, след като загуби от световния номер 5 Стефанос Циципас с 1-6, 4-6 във втория си мач в каталунската столица. Българският тенисист беше далеч от най-добрата си игра и не успя да се противопостави на намиращия се в отлична форма Циципас, който миналата седмица спечели Мастърса в Монте Карло.

Гъркът доминираше тотално в първа част, като взе откриващите четири гейма и даде само един гейм на съперника си. Димитров отговори по положителен начин на предизвикателството и проби на старта на втората част, но веднага след това загуби преднината си. Упражнението се повтори малко след това, като Григор проби за 3-2, но след това Циципас направи рибрейк. При 5-4 в своя полза гръцкият тенисист постигна решаващ пробив и затвори мача след час и 10 минути игра.

По този начин Димитров загуби и четвъртия си мач срещу този съперник, а сега ще насочи вниманието си към Мастърса в Мадрид, който започва на 1 май. От своя страна Циципас ще се изправи срещу испанеца Карлос Алкарас в спор за място на полуфиналите тази вечер. /БГНЕС