Тадич: Вучич изпълни мечтата на националиста Шешел

Днешна Сърбия изпълнява мечтата на националистическия лидер и осъдения за военни престъпления от Хага Воислав Шешел. Това заяви бившият сръбски президент и лидер на Социалдемократическата партия Борис Тадич.

„Сърбия днес е територия за грабежи, политическа проституция, агресия, лична суета и комплекси на нейния владетел във всички сфери“, каза Тадич, имайки предвид последните 7 години, откакто на власт първо като премиер, а след това и като президент е Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия.

Тадич заяви пред изданието "Неделник", че истинският победител на изборите през 2012 г. е Шешел, който е главният идеолог на днешното управление. Според бившия президент Вучич е най-успешният маркетингов продукт на радикалния политик.

Преди да прегърне на думи европейските идеи Вучич беше почитател на Шешел. Лидерът на Радикалите наред със сръбския диктатор Слободан Милошевич, лидерите на босненските сърби Радован Караджич и генерал Ратко Младич, е сред главните виновници за кървавите етнически войни през 90-те години на 20 век. За своите престъпления Шешел беше съден от Международния трибунал за бивша Югославия. /БГНЕС