Световният №205 шокира Даниил Медведев на финала в Хертогенбош

Световният №205 Тим ван Рийтховен спечели тенис турнира в Хертогенбош след сензационен успех над Даниил Медведев. Финалът завърши само за час – 6-4 6-1.

25-годишният нидерландец, който участва с “уайлд кард”, нямаше победа на ниво ATП до началото на турнира. Само за една седмица обаче той елиминира един от малкото активни тенисисти с над 100 победи на трева в лицето на Матю Ебдън, Тейлър Фриц, Юго Гастон и Феликс Оже-Алиасим на полуфиналите.

На финала Рийтховен беше повече от убедителен срещу световния номер 2, който продължи с проблемите си на начален удар, но не можа да компенсира с движение от основната линия. Нидерландецът не му позволи това с тежкия си сервис и последващи невероятни форхенди, които му заслужиха първа титла и скок до 106-о място в ранглистата от следващата седмица.

За Медведев това е четвърти пореден загубен финал от паметния триумф над Новак Джокович на Ю Ес Оупън 2021, като той все още няма титла този сезон. Независимо от това в понеделник руснакът ще оглави световната ранглиста със 7950 точки - 875 повече от новия номер 2 Александър Зверев. Новак Джокович ще бъде трети с 6770. /БГНЕС