Късна коалиционна среща ПП-БСП-ДБ в неделя финтира журналистите

Лидерите на БСП, ПП и ДБ излязоха през задния вход на Министерския съвет, видя репортер на БГНЕС.

Никой от тях не се спря при чакащите журналисти, за да разкаже какво са решили на извънредната коалиционна среща в неделя.

БГНЕС припомня, че лидерите на трите партии в коалицията се събраха на извънреден коалиционен съвет, за да решат какво да правят с третия мандат за съставяне на правителство след напускането на ИТН от преговорния процес.

По-рано днес Ива Митева от ИТН поиска извинение от Христо Иванов за квалификации в изтеклия запис от заседанието на ПГ на ДБ, по-късно Слави Трифонов нарече Христо Иванов "лицемер".

В телевизионно интервю Корнелия Нинова пък съобщи, че "мандалото за ИТН хлопна", и че преговорите с формацията на Трифонов приключват. Трифонов пък й отговори с пост във фейсбук, където написа "Гледах Корнелия Нинова по bTV. Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат на пуска. Току-що г-жа Нинова категорично се позиционира и към отбора на лицемерите. Христо Иванов говори зад гърба й как се е вкопчила във властта и как пак иска да е министър, но тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен".

В понеделник БСП събира членовете на Изпълнителното си бюро, а във вторник - на Националния съвет, за да бъде взето решение какво да се прави с третия мандат. По-рано през изминалата седмица Нинова съобщи, че БСП ще държи мандата до15 август, за да се приеме антикорупционното законодателство и да бъде избран председател на КЕВР./БГНЕС