Стрелба в супермаркет в Колорадо

Най-малко десет души, включително и един полицай, са убитите при стрелбата, която неизвестно лице откри в супермаркет в Боулдър, Колорадо, съобщават "Ню Йорк Таймс" и „Уолстрийт Джърнъл“.

Изданията отбелязват, че служителите на реда са успели да задържат нападателя. Американски телевизионни канали показаха кадри, на които се вижда как полицаи извеждат гол до кръста мъж, вероятно стрелеца, от сграда на супермаркета.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки заяви, че американският президент Джо Байдън вече е информиран за инцидента. "Президентът беше информиран за стрелбата в Колорадо, екипът му ще го държи в течение, докато събитията се развиват", написа Псаки в своя Туитър.

По-рано от полицейското управление на Боулдър съобщиха, че неизвестно лице е открило огън близо до супермаркет King Soopers. По-късно стрелецът се преместил в сградата на магазина. Възможно е нападателят да е имал съучастници.

По-късно ръководителят на полицейското управление Кери Ямагучи съобщи на пресконференция, че нападателя е задържан. "В момента заплахата е отминала. Лицето, открило стрелба, е задържано. Той е ранен и му се оказва медицинска помощ", се казва в изявлението

Говорител на полицията също потвърди по-ранните съобщения в медиите, че няколко души, включително полицай, са загинали в резултат на стрелбата. Той не посочи точния брой на смъртните случаи, но обясни, че съгласуваните действия на служителите на реда са помогнали да се избегне по-голям брой жертви. Губернаторът на Колорадо и кметът на Боулдър определиха в "Туитър" станалото като "трагедия". /БГНЕС и ТАСС