Стрелба в метрото: Жена е с няколко огнестрелни рани, мъж почина

Инцидент с фатален край се разигра днес в столичното метрото, жена е в критично състояние - с огнестрелни рани в главата и корема. Мъжът, участвал в стрелбата, почина, предаде репортер на БГНЕС.

Инцидентът се случва минути след 14 часа. Двама души са открити в безпомощно състояние във влак на метростанция летище София. До мъжа е намерен пистолет.

Самоличността на мъжа и на жената са установени по лични документи. Тепърва ще се установява каква е връзката между двамата – познават ли се, имат ли брачни отношения, или такива с други лица.

Оръжието, с което мъжът е стрелял, е пистолет „Макаров”, законно притежаван от него.

Тепърва ще се гледат камерите – дали двамата са се качили заедно във влака, откъде са се качили, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова.

По първоначални данни двамата не са криминално проявени. Категорично не става въпрос за терористичен акт, вероятно става въпрос за някакви битови отношения, каза още Кирилова.

Мъжът е набор 58-година, жената е родена 1965 година. И двамата живеят в София. Мъжът е работил в охранителна фирма.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев съобщи, че към момента не може да се каже нищо за издигане на версии за мотива.

И двамата свидетели са установили мъжа и жената на пода на мотрисата в безжизнено състояние. Преки очевидци на стрелбата няма.

Според разследващите мъжът е стрелял по жената и след това се е самоубил.

Жената е транспортирана към болница "Света Анна", където се борят за живота ѝ.

Директорът на "Света Анна" д-р Славчо Близнаков съобщи по-рано, че жената е с 3 огнестрелни рани, приета е в кома. Тя е била интубирана още от екипа на "Спешна помощ". "Има реална опасност за живота ѝ вследствие на няколко огнестрелни рани, една от които е в главата. Има огнестрелна рана в дясната гръдна половина и огнестрелна рана в корема. Всяка една от тези рани е животозастрашаваща. При нас са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала, извършени са всички диагностични мероприятия и тя в момента е вкарана в операционната зала, където подлежи на коремна операция и на неврохирургична операция", съобщи Близнаков.

Огледът на място продължава. Районът е отцепен, влаковете до самото летище - спрени.

Полетите се изпълняват. Инцидентът се случва на Терминал 2. Заради инцидента метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“. /БГНЕС