Страхотен Попов с десето място в слалома в Мадона ди Кампильо

Алберт Попов постигна ново страхотно класиране в слалома от началото на сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Най-добрият ни скиор завърши на десето място в дисциплината в италианския зимен център Мадона ди Кампильо с време от 1:38.87 сек, след като в първия манш остана девети.

Алберт Попов.

За българина това бе още един силен резултат в слалома, след като в дебютния старт в дисциплината за кампанията той приключи на 11-а позиция във Вал д‘Изер. Франция. Камен Златков не успя да влезе във втория манш след 46-то си място – той не кара и във втория във Франция по-рано през сезона.

С успеха се поздрави швейцарецът Даниел Юл, който остави на почетната стълбичка Хенрик Кристоферсен от Норвегия и германеца Линус Щрасер. Лидерът след първия манш и победител в слалома във Вал д‘Изер Лукас Браатен от Норвегия се нареди на четвърто място, а топ 10 допълниха още австрийците Мануел Фелер и Марко Шварц, шведът Кристофер Якобсен, и австрийците Фабио Гщрайн и Адриан Пертл. Най-високо класираният представител на домакините бе Томазо Сала, който завърши на 13-о място. Четирима скиори не приключиха втория манш във вечерния слалом – Марк Рока (Швейцария), Йоханес Щролц (Австрия), Клеман Ноел (Франция) и Лоик Меяр (Швейцария).

Попов поделя 11-та позиция в класирането за Малкия кристален глобус в слалома с норвежеца Тимон Хауган – и двамата са с по 50 точки. Лидер продължава да бъде Браатен със 150 пункта, следван от Юл (136), Фелер (125) и Кристоферсен (120). В генералното за Големия кристален глобус швейцарецът Марко Одермат води категорично със 796 точки – с 271 пред втория Александър Омод Килде от Норвегия. За мъжете предстоят два старта в италианския зимен център Бормио – спускане и супергигантски слалом, съответно на 28 и 29 декември, а следващият слалом от календара е насрочен за 4 януари в Гармиш-Партенкирхен, Германия. /БГНЕС